Reklam
Reklam
Feyza Esendeniz

Feyza Esendeniz

[email protected]

PİLATESİN 6 PRENSİBİ

07 Eylül 2022 - 18:11 - Güncelleme: 07 Eylül 2022 - 18:14

NEFES:
Egzersiz sırasında yanlış nefes postür sorunlarına ve pelvik taban sağlığımıza kadar vücudun her bölümünü etkileyebilir. 
KONSANTRASYON:
Pilates dersi yaptığımız herkes hareketlerin maksimum odaklanma gerektiğini bilir. Tam konsantrasyon ile dikkatli hareketin stresi, kan basıncını azaltabileceğini ve ağrıyı daha iyi yönetmemize yardımcı olabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
MERKEZLEME:
Egzersiz sırasında uyguladığımız güç merkeziyle bağlantılıdır. Merkezimizi doğru kullandığımızda daha dinamik çalışabilir, her hareketi kontrollü ve tam yapabiliriz. 
KONTROL:
Pilates başlangıçta 'kontroloji' olarak adlandırılmıştır. Yani en önemli prensibi aslında kontroldür. Her hareketin ve vücudun tüm kaslarının bilinçli olarak kontrol edilmesi çok önemlidir. Pilates ekipmanları da bu amaçla tasarlanmıştır. Makinenin ve yayların düzgün kullanılabilmesi için gövdenin tam kontrolü gereklidir. 
KESİNLİK:
Pilates çok hassas ve kesin bir şekilde hareket etmemiz gerektirir. Joseph pilates, mükemmel teknik ve harekete yapılan vurgunun öğrencilerin hem mevcut kötü alışkanlıkları yıkmalarına hem de daha sonra nasıl daha iyi hareket edebileceklerini öğrenmelerine yardımcı olduğunu belirtmiştir.
 AKIŞ:
Pilatesin temel amacı vücudu en zorlu hareketlerde bile kolaylıkla ve akıcı bir şekilde hareket etmeye teşvik etmesidir. Akış hem stüdyo içinde hem de dışında hareket kolaylığı anlamına gelir.
Sevgiyle ve pilatesle kalın

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum