Reklam
Reklam
Feyza Esendeniz

Feyza Esendeniz

[email protected]

Pilates zayıflatır mı?

15 Haziran 2022 - 16:42

Selamlar,
Pilatesle ilgili en çok sorulan sorulardan birine değinmek istedim bugün.
Öncelikle belirtmeliyim ki pilates, yapan kişinin yaşı, boyu, kilosu, kas yapısı ve fiziki durumuna göre farklı etkiler gösteriyor. Vücudumuzda, omurgamızda belirli bir rahatsızlığımız varsa, doktorunuz pilates yapmanızı önerdiyse, pilatesin iyileştirici etkisine ihtiyacımız var demektir. Omurga ve eklem rahatsızlıkları, duruş bozuklukları için pilates mucize bir egzersizler dizesidir. Fakat diğer spor türleri ile karşılaştırıldığında pek çok farklılık göze çarpmaktadır. Pilates hareketleri için özel tasarlanan reformer ile vücudun kaybetmiş olduğu enerjinin tekrardan kazanılması ve daha hızlı etkili bir biçimde toparlaması sağlamaktadır. Çok çeşitli egzersizlerle tüm kas grubunun çalıştırarak yağ yakımını destekler ve incelmeye vücudun kolay bir şekilde girmesini sağlamaktadır. Kas iskelet sisteminin gelişimini desteklemekle birlikte, kardiyo egzersizleri arasında yer almamaktadır. Fakat yapılan egzersizin amacına yönelik alanında uzman eğitmenler ile çok çeşitlendirilebilir. Uygulanan yöntemlerle 4 bedene kadar incelme görülebilmektedir. Pilatesle zayıflama, yağsız kas oluşturmada etkisini ortaya çıkarıp tartıda verdiğimiz kilodan çok daha fazlası dış görüntümüze yansımaktadır. Daha hızlı kilo vermek için istikrarlı olmalısınız. Hayatınıza reformer pilates ile birlikte sağlıklı beslenme, yürüyüş yüzme gibi kardiyo egzersizlerini ekleyebilirsiniz.
2017'de yapılan bir araştırmada 30 ve 50 yaş arası kilo problemi yaşam 37 kadın 8 hafta boyunca pilates yaptı. Araştırmalar tüm katılımcıların,
_kilo kaybettiklerini
_vücut kitle endekslerinin düştüğünü
_belin inceldiğini
_karındaki yağların gittiğini
_kalça çevresinin toparlandığını
gözlemledi.
Son olarak da pilates ile kilo vermek, normalde kilo verirken yaşayabileceğiniz tüm deformasyonları ortadan kaldırır.Haftada en az iki kere pilatesi hayatınıza katmanızı temenni ediyorum.
Sevgiyle ve pilatesle kalın.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum