Reklam
Reklam

Kar Metal, 46'ıncı kuruluş yılını yeni yatırımlarla taçlandırıyor

Kar Metal, 46'ıncı kuruluş yılını yeni yatırımlarla taçlandırıyor
29 Temmuz 2021 - 14:38 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 15:12

Son 20 yıldır teknoloji ağırlıklı yatırımlarla büyümesini sürdüren Kar Metal, Kaynarca ilçesinde altyapı çalışmaları devam eden Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yapacağı üretim tesisinin haricinde aynı bölgeye Ar-Ge merkezi yatırımı da yapacak. Büyüme stratejileri ve yatırım planları ile ilgili bilgiler veren Kar Metal kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Metin Kar, özel amaçlı makine imal etmek amacıyla 1975 yılında başladıkları üretim yolculuğuna sürekli değişen ve gelişen bir anlayışla 46 yıldır devam ettiklerini söyledi.

Yatırımın ilk etabı 2021 yılı sonunda tamamlanacak

Metin Kar, 1980’li yıllarda başladıkları otomotiv ve savunma sanayine yedek parça imalatından sonra 1997 yılında şerit testere makinesi imalatına da başlayan Kar Metal’in bugün 70’den fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracatı ile dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini de ifade etti. “Adapazarı tesislerimizde ürettiğimiz makinelerimizin modellerini hızla artırdık ve şu anda birçok modelde lider konumundayız.” diyen Kar, şu bilgileri verdi: “Son 20 yılda teknoloji ağırlıklı bir büyüme gerçekleştirdik. Sakarya 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde 2021 yılı sonunda hizmete girecek yeni üretim tesisimizin haricinde Kaynarca ilçesinde altyapı çalışmaları devam eden Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 33 bin metrekare alan üzerinde üretim ve Ar-Ge merkezi yatırımına 2023’ün ilk çeyreğinde başlayacağız. Çok modern, son teknoloji ile donatılmış, 3 bin metrekare alan içinde 2000 metrekaresi kapalı alanda kesme makineleri konusunda kendi adını ve markasını anlatan, dünyadaki metal kesme teknolojilerine yön veren yeni teknolojileri geliştirebilen bir Ar-Ge merkezi yapacağız. 2030 yılına kadar yeni yatırım ve üretim planlarımızı belirledik. Kar Metal bir aile şirketi. Bu süreci ikinci kuşaklarımızla gerçekleştireceğiz. Son 20 yıllık süreçteki büyümemizi Çetin, Fatih ve Semih Kar’dan oluşan ikinci kuşaklarımızla birlikte kurumsal bir yapıda sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Çetin Kar: Teknolojinin başkenti

Japonya pazarına da girmeyi başardık

Kar Metal Yönetim Kurulu Üyesi ve Kar Teknoloji Genel Müdürü Çetin Kar ise hedeflerinin bütün dünyaya sadece makine değil aynı zamanda teknoloji ihraç etmek olduğunu ifade ederek, “Avrupa ülkeleri, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri, Rusya, Güney Kore, Avustralya gibi 70’den fazla ülkede Kar Metal markalı metal kesme makinelerimiz kullanılıyor. Amerika’da kendi firmamız üzerinden makinelerimizi satıyoruz ama dünyadaki makine ihracatı en zor pazar olarak bilinen Japonya pazarına da girmeyi başardık. Daha yüksek teknolojili makinelerimizle Japonya pazarında büyümeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Semih Kar: Güçlü bir altyapı kuruyoruz

Kar Metal Yönetim Kurulu Üyesi ve Saphir Makine Genel Müdürü Semih Kar ise, yeni yatırım planları kapsamında 2021 yılının sonunda tamamlanacak olan yeni üretim tesislerinin hizmete girmesiyle Kar Şirketler Grubu olarak 5 bin makine üretebilecek kapasiteye ulaşacaklarını söyledi.

Almanya’da da şirketleşildiğinin bilgisini veren Semih Kar, yeni şirketin Düsseldorf şehrinde Karmetal EU adıyla 500 metrekarelik alanda 2020 yılında kurulduğunu aktardı. Almanya’daki yapılanmanın hızla geliştirileceğini belirten Semih Kar, kısa sürede tesisin büyütülerek oradaki üretim kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Daha küçük boyutlarda makine üretilmesi için kurulan Saphir Makine firmasında yaklaşık 3 yıllık periyotta sadece mafsallı manuel şerit testere makinelerinden yıllık 5 bin adet üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini de ifade ederek; “Bu hızlı büyümeyi Ar-Ge çalışmalarımız, markamızın güvenirliği ve proje ortaklarımızla olan işbirliğimiz sayesinde gerçekleştirdik. Dış Ticaret departmanımızı daha da geliştiriyoruz. Afrika pazarında daha etkili olmaya çalışıyoruz. Ortadoğu pazarı için de planlamalar yapıyoruz. Fiyattan ziyade teknoloji odaklı çalışıyoruz. Yüksek hassasiyette ve hızlı kesim yapan makinelerin üretileceği güçlü bir altyapı kuruyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Fatih Kar: Yeni Ar-Ge merkezimizde

daha bilimsel çalışmalar yapacağız

Kar Metal Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fatih Kar, Kar Metal’in aynı zamanda bir Ar-Ge firması olduğunu ifade ederek, Ar-Ge merkezini 2019 yılında kurduklarını belirtti. “Ar-Ge merkezini kurduğumuz ilk yılda 3 milyon lira harcamamız oldu.” diyen Fatih Kar, 2021 yılında 6 milyon lirayı bulacak olan bu harcamanın önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söyledi. Kar Metal’in Ar-Ge sürecinde sektöre çok önemli ve ileri teknoloji makineler kazandırdığını da ifade eden Fatih Kar şöyle devam etti: “Kar Metal bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge projeleri sayesinde birçok yeni teknoloji geliştirdik. Piyasadaki benzerlerinden çok farklı, daha çevreci ve yenilikçi makineler geliştirildi, birçok patent başvurusu yapıldı. Piyasada öncü olmayı hedefliyoruz. Takip eden değil, takip edilen firma olmayı amaçlıyoruz. Dünyanın en hızlı ve yüksek hassasiyette kesim yapabilen şerit testere makinesini Ar-Ge merkezimizde geliştirdik ve seri üretimine başladık. Yüksek hızda kesim yapabilmesinin yanında yapay zekaya sahip ve uzaktan erişim de yapılabiliyor. 46 yıllık bilgi birikimi ve tecrübe ile Kaynarca Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağımız yeni Ar-Ge merkezimizde daha bilimsel çalışmalar yapacağız. Ar-Ge çalışmalarımızı sadece kesme makineleri ile sınırlandırmak istemiyoruz. Yüksek teknoloji sınıfında yeni proje çalışmaları da yapıyoruz.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum