SAÜ İletişim Fakültesinden Akreditasyon Başarısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi, İletişim ve Tasarımı, Gazetecilik,  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümleri, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından akredite edildi.


SAÜ İletişim Fakültesinden Akreditasyon Başarısı

Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Emrah Doğan, Prof.Dr. Ümit Kocabıçak, Prof.Dr. Özer Köseoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Adıgüzel, Dekan Yardımcıları, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve İLAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Recep Tayfun ve İLAD Kurucu Üyesi Prof.Dr. Aysel Aziz’in  katılımıyla gerçekleşti.
“İLEDAK’ın Hamurunda Sakarya Üniversitesi’nin Mayası Var”
İLEDAK’ın iletişim fakültelerinin ve bölümlerinin uluslararası standartlara uygunluğunu değerlendiren ve akreditasyon sürecini yürüten bir kurum olduğundan bahseden İLAD Kurucu Üyesi Prof.Dr. Aysel Aziz, konuşmasında “İLEDAK’ın hamurunda SAÜ’nün mayası var” ifadesini kullandı. İLEDAK’ın amacının kaliteyi arttırmak ve kaliteye inanmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aziz, akreditasyon kazanımında en yüksek yüzdeye sahip olan bir kurumun fakültesine akreditasyon onayı verdiklerini belirtti.
Akreditasyon Belgesi Takdim Törenine katılan Prof. Dr. Hamza Al, İletişim Fakültesinin almış olduğu akreditasyon belgelerinin kalite standartlarını yükseltmek ve uluslararası düzeyde tanınırlığını arttırmak için yaptığı çalışmaların bir göstergesi olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Al, “Bir dış denetçi kurumun  Üniversitemiz İletişim Fakültesini denetlemesi ve onaylaması,  öncelikli ve güçlü olduğumuz akreditasyon konusunda bizleri daha ileriye taşıyacaktır” dedi. Sakarya Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi vizyonu doğrultusunda akredite olmuş bölümlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Al, bu akreditasyonun alınmasında başta İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
İletişim alanında hızlı bir değişim ve gelişimin yaşandığına dikkat çeken İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, kazanılan akreditasyon belgelerinin işverenler tarafından daha fazla takdir edilerek mezunların istihdam olanaklarını arttıracağını belirtti.  Akredite olmuş İletişim Fakülteleri  öğrencilerinin ortak bir dili konuşacaklarına vurgu yapan Prof. Dr. Adıgüzel, akreditasyon sürecinde çalışmaların başarı getireceğine inanan ve bu doğrultuda emek veren İletişim Fakültesi akademisyenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.