EĞİTEN ADIMLAR GÜN SAYIYOR

Sakarya Valiliği himayesindeki  “SanatSakarya”  projesi kapsamında yürütülen Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Kaymakamlığı, Adapazarı Belediyesi, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Adapazarı  Halk Eğitim Merkezi  iş birliği ile Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu Müdür Yardımcısı/ Müzik Öğretmeni Can Özcan’ ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı “Türk Halk Oyunları Gösterisi” ne sayılı günler kaldı.


EĞİTEN ADIMLAR GÜN SAYIYOR

ÖĞRETMEN EKİBİ

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında Türk halk kültürünün ayrılmaz bir parçası olan “Türk Halk Oyunlarını” yaygınlaştırmak, kültürel değerleri korumak, öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve sosyal kaynaşmayı sağlamak amacıyla planlanan ve ekim ayında “Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi Spor Salonu” nda çalışmalara başlayan 80 kişilik öğretmen topluluğu, gösteri gününü bekliyor.

Halk oyunları eğitimlerinin ücretsiz verildiği kursların sonunda kurs sertifikası almaya hak kazanan öğretmenler, aldıkları sertifikalarla okullarındaki öğrencilere, eğitim verme ve kendi ekiplerini kurma  fırsatına da sahip olacaklar.


KÜLTÜR AKTARIMINDA İŞ BİRLİĞİ

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor Salonu’ nda, 16 Haziran Perşembe günü “Türk Halk Oyunları Topluluğu” nun sergileyeceği “Keloğlan Aramızda” adlı teatral (tiyatral) dans gösterisiyle de dikkat çekmeyi planlayan topluluk, Sakarya Valiliği himayesindeki “KitapSakarya” projesi kapsamında yürütülen çalışmaya destek olunma noktasında da güzel bir çağrıda bulunmakta.

“3 Kitap 1 Bilet” sloganıyla yola çıkarak sosyal sorumluluk anlamında kitap dostlarını da bir araya getirmeyi  ve toplanılan kitapları okul kütüphanelerine bağışlamayı amaç edinen gösteri, hem eğlenelim hem öğrenelim ilkesiyle sanatseverleri ve kitapseverleri bekliyor.